AB Burs Programı Başvuruları Başlıyor!

2. Duyurular

AB Burs Programı Başvuruları Başlıyor!

ENHANCER Projesi kapsamında iş birliği yapmış olduğumuz Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından üniversite öğrencileri için çıkılan Avrupa Birliği burs çağrısını duyurmanın heyecanını sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Öğrencilerimiz,
ENHANCER Projesi kapsamında iş birliği yapmış olduğumuz Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından  üniversite öğrencileri için çıkılan Avrupa Birliği burs çağrısını duyurmanın heyecanını sizlerle paylaşıyoruz.
Yükseköğrenim öğrencilerine finansal destek sağlamayı hedefleyen AB Bursları başvuru dönemi 1 Eylül'de başlayacaktır. Başvurular web sitesi üzerinden dijital olarak alınacaktır.
Başvuru linki ve başvuru süreci hakkında güncellemelerin, detaylı bilgilerin yer aldığı burs programı web sitesi için tıklayınız: https://euburs.org/  Tüm bilgiler ilgili web sitesinde yer almaktadır.
Uygunluk:
AB Burslarına başvurabilmek için adayların aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekmektedir:
•          Resmi Statü: Geçici koruma statüsüne sahip Suriyeliler, uluslararası koruma statü sahibi bireyler ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları.
•          Yaş: 18-35 yaş arası.
•          Kayıt: Türkiye’de yüksek öğrenim gören, lisans, yüksek lisans veya doktora programında olan öğrenciler.
•          Uygun Şehirler: Ankara, Kayseri, Eskişehir, Konya, Trabzon, Karabük, Samsun, İzmir, Erzurum, Adana, Mersin, Hatay, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Van, İstanbul veya Bursa.
•          Uygun Fakülteler/Bölümler: Mühendislik, Ekonomi, İdari ve Sosyal Bilimler, İşletme, Tasarım ve Mimarlık, Fen-Edebiyat, Eğitim, Hukuk, Dil, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık veya İletişim.
•          Not Ortalaması: 4.0 üzerinden en az 2.5 veya 100 üzerinden 65.
Aktif olarak ESPS bursu almakta olan öğrenciler AB Burslarından yararlanamazlar. Ayrıca, hazırlık programları, meslek yüksekokulları, ortaöğretim programları ve diğer iki yıllık programlarda bulunan öğrenciler burslardan yararlanamazlar.
Burs Detayları:
•          Lisans Öğrencileri İçin:
o          Yıllık Cep Harçlığı: 360€ veya
o          Maksimum Üniversite Harcı Katkısı: 500€
•          Lisansüstü Öğrenciler İçin:
o          Yıllık Cep Harçlığı: 540€ veya
o          Maksimum Üniversite Harcı Katkısı: 500€
Ödeme Koşulları: Her iki burs türü için ödemeler, akademik yarıyıl başladıktan sonra ve öğrencinin kaydının ve akademik başarısının devamlılığını kanıtlayan belgelerin sunulmasının ardından iki taksitte yapılmaktadır. Burslar geri ödemesizdir.

Bilgilerinize sunar,
Sağlıklı günler dileriz.