Universiti Teknologi Malaysia’dan (UTM) İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne Önemli Ziyaret:Ortaklık Güçleniyor

6 Ekim 2023 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde İstanbul Gelişim Üniversitesi adına Prof.Dr. Bahri Şahin ve Universiti Teknologi Malaysia adına Prof. Dr. Hj. Shamsul Bin Sahibuddin arasında mutabakat zabtı imzalama seremonisi gerçekleşmişti.Malezya’nın en önemli üniversitelerinden ve partnerlerimizden biri olan Universiti Teknologi Malaysia bu ortaklığı güçlendirmek adına 14 kişilik bir heyetle 22 Nisan 2024 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Saat 10.00’da Profesör Ir. Dr. Sheikh Ahmad Zaki Shaikh Salim’inde aralarında bulunduğu 14 kişilik heyete  UDIO-K Koordinatörü Alisa Usubova, UDIO-K uzmanı Duygu Can ve UDIO-K asistanı Murat Emre Şensoy tarafından üniversitemizi, üniversitemizin bölümlerini ,uluslararasılaşma hedeflerimizi, uluslararası anlaşmalarımızı tanıtan bir sunum yapıldı. Sunumun ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Universiti Teknologi Malaysia birbirlerine üniversitelerini tanıtan hediyeleri takdim etti.
Hediyeleşme seremonisinin ardından misafirlerimiz K Blok’a Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi laboratuvarlarını gezmek ve fakülte hocalarıyla tanışmak için Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne ofisimiz eşliğinde götürüldüler. Bu kapsamda öncelikle misafirlerimiz Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmad Reshad Noori ile tanıştıktan sonra, Dr. Öğr.Üyesi Sajedeh Norozpour Sigaroodi rehberliğinde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi laboratuvarlarını gezerek bilgi edinme fırsatı yakaladı.
Bu kapsamlı ziyaretin ardından tekrar ofisimiz eşliğinde misafirlerimiz Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne götürüldü. Labarotuvarlar Koordinatörü Emel Özgün Lab002,Patoloji Laboratuvarı ve Fizyoterapi Laboratuvarını gezdirerek son teknoloji makineleri misafirlerimize tanıttı. Gezi esnasında iki  üniversite arasında bilgi aktarımı ve laboratuvarların nasıl işlediği konuşuldu. Laboratuvar gezisini takiben üniversitemizin Gastronomi Mutfağı katılımcılara tanıtıldı. Ardından Prof.Dr. William Mosier ile görüşme sağlanarak ziyaret sonlandırıldı.
Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak, uluslararası alanda İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin adını her gün bir adım daha öne çıkarmaktayız.  Bu ziyaret, gelecekteki bilimsel projeler için uygun zemini hazırlamakla birlikte, iki kurum arasındaki iş birliğinin artarak devam etmesiyle ortaklığı güçlendirirken uluslararası alanda İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin bilinirliğini ve prestijini her geçen gün daha da artmasına katkıda bulunmuştur.