İstanbul Gelişim Üniversitesi, Karma Yoğun Program Green Business Projesi'ni başarıyla tamamladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak, Erasmus+ Karma Yoğun Program kapsamında düzenlenen sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm ilkeleri doğrultusunda yürütülen “Green Business” projesinde ilk kez partner olarak Litvanya'da yer aldı. Vilnius College Technologies and Design'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Green Business Projesi, 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında başarıyla tamamlandı.

Proje, 6 Şubat-16 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi olarak yürütüldükten sonra, son aşaması olan yüz yüze buluşma Litvanya'da gerçekleşti. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin yanı sıra Bulgaristan'da bulunan Todor Kableshkov University of Transport ve Letonya'da bulunan College of Business Administration gibi saygın partner kurumlar da projeye katıldı. Öğrenciler, kendi oluşturdukları "Green Business" Projelerini sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm ilkelerine uygun bir şekilde tamamlayarak, 25 Nisan'da düzenlenen sunumlarında detaylıca aktardılar.
Proje kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni temsil eden İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Erasmus+ Fakülte Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şükran Kahveci ve UDİO-K Uzman Yardımcısı Pınar Aleyna Doğan da katılımcılar arasındaydı. Projeyi yürüten ekipte yer alan Dr. Jurgita Ginaviciene ise daha önce İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni ziyaret etmiş ve personelimizle bir araya gelmişti.

26 Nisan'da düzenlenen sertifika töreninde, projelere katkıda bulunan tüm öğrencilere bireysel sertifikaları takdim edildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak, Karma Yoğun Program'a ilk kez katılım sağlayarak ve devamını getirerek, öğrencilerin ufuklarını genişletmeyi amaçlamaktayız. Bu tür projelerin öğrencilerin uluslararası alanda deneyim kazanmalarını ve gelecekte de öğrencilere güncel ve farklı konularda projeler sunarak onların gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

Bu proje ile birlikte, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin uluslararası alanda iş birliğini güçlendirerek, partner üniversitelerimizle var olan iş birliğimizi daha da güçlendiriyoruz.