Çevrimiçi Eğitim Programı Kapsamında European University ile Toplantı Gerçekleştirildi

Gürcistan'ın seçkin üniversitelerden biri olan European Üniversitesi, Şubat ayında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin partnerlerinden biri oldu. Şubat ayından beri, özellikle çevrimiçi eğitim programı üzerine ortak projeler yapmak için üniversiteler arasında müzakere yapıldı.

Birkaç hafta görüşmenin sonrasında, European Üniversitesi'nin ve IGÜ'nün öğrencilerine ortak olarak ücretsiz çevrimiçi kurslar sağlamayı amaçlayan Çevrimiçi Eğitim Programı üzerine çevrimiçi bir toplantı yapıldı. Toplantı, European Üniversitesi uluslararası ofis temsilcileri Tinatin Gognadze, Natia Jojua and Baia Kublashvili'nin kendilerini tanıtmasıyla başladı. Ardından Istanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hocaları Prof. Dr. William Mosier Mosier, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Sıla Ayan, Ögr. Gör. Hina Zahoor, Ögr. Gör. Berk Efe Altınal kendilerini tanıttılar. Her iki tarafta kendilerini kısaca tanıttıktan ve sahip oldukları ilgi alanlarından bahsettikten sonra toplantı, programın idari boyutunu şekillendirmek amacıyla Koordinatörlüğümüz tarafından sorulan sorularla devam etti. Soruların yanıtlanmasıyla birlikte programın her iki üniversitenin profesörlerinin belirleyeceği 1 saatlik dersler ile 1 hafta sürmesi planlandı. Dersler hakkında bazı bilgiler mevcut olsa da, program içinde verilecek kesin konular henüz belirlenmemiştir. Hangi derslerin verileceği konusunda hala müzakereler devam etmekte ve öğrencilere kesinleştikten sonra yakında duyurulacaktır.

Her iki üniversitenin profesörleri tarafından ilgi gören Çevrimiçi Eğitim Programı, öğrenciler için büyük bir fırsat olmakla birlikte aynı zamanda üniversiteler arasındaki işbirliğini güçlendirecektir. Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak, ortaklarımızla iş birliği yapmanın yeni yollarını aramaya ve üniversitemizin uluslararası boyutunu her geçen gün artırmaya devam etmekteyiz.