Polonya ve Bulgaristan'dan İki Ayrı Verimli Ziyaret

Polonya ve Bulgaristan'dan İki Ayrı Verimli Ziyaret

9-13 Mayıs haftasında İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne Polonya ve Bulgaristan’dan iki farklı ziyaret gerçekleşti.

9-13 Mayıs haftasında İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne Erasmus programı kapsamında iki farklı ülkeden iki ziyaret gerçekleşti. Ziyaretlerden biri Polonya Gdansk Üniversitesi’nden Asst. Prof. Joanna Mampe, diğeri ise Bulgaristan’dan Yapısal Mühendislik ve Mimarlık ‘’Lyuben Kravelov’’ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Veselin Slavchev’di. İki öğretim üyesi de üniversitemizdeki öğrencilerimize ders verdi ve onlarla engin birikimlerini paylaştı.

9-13 Mayıs tarihlerinde üniversitemizde yer alan Joanna Mampe öğrencilerimize çok değerli dört ders verdi. Joanna Mampe’nin ilk dersinin konusu ‘’Sibirya’nın İncisi- Yabancı Olarak Rusça Öğretiminde Gerçekler, Tarih ve Kültür’’dü. Daha sonra ‘’İnternet-Konuşmanın Gelişimi İçin İletişim’’ dersini öğrencilerimizle paylaştı. Derslerden sonra Erasmus Koordinatörlüğü’yle tanışmak için ofise gelen Joanna, Erasmus Koordinatörlüğü tarafından çok güzel bir şekilde ağırlandı. 11 Mayıs tarihinde ise Joanna Mampe, ‘’Olaylar Dünyası-Yazma Becerilerinin Gelişimi’’ ve ‘’Haber Metinlerinin Dil Bilgisi Özellikleri’’ derslerini öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizin Rusça’ya olan hakimiyetinden ve derslere katılımından çok etkilenen Asst. Prof. Joanna Mampe tekrar bizi ziyaret etmekten mutluluk duyacağını belirtti.

Yine aynı hafta İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştiren Prof. Dr. Veselin Slavchev ise değerli öğrencilerimizle 11 Mayıs tarihinde ‘’Betonarme’’ adlı dersini paylaştı. Daha sonra Erasmus Koordinatörlüğü’ne gelen ve ofiste ağırlanan Prof. Dr. Veselin Slavchev de öğrencilerimizin ilgisinden çok memnun kaldı.
Öğrencilerimizin yabancı hocalarımıza ilgisi ve Erasmus Koordinatörlüğü’nün sıkı çalışmalarından sonra üniversitemiz çok daha öne çıkmaya ve tanıtılmaya başlandı.

Romanya ve Bulgaristan’dan gerçekleşen bu çeşitli ziyaretlerin kurumlar arası mevcut ikili ilişkileri geliştirmesi ve daha fazla alanda üniversiteler arası iş birliği sağlaması amacıyla her iki kuruma önemli fırsatlar yaratarak katkı sunması beklenmektedir.

POLONYA VE BULGARİSTAN’DAN İKİ AYRI VERİMLİ ZİYARET