Erasmus Proje Atölyesi ve Mazlumder buluşması

Erasmus Proje Atölyesi ve Mazlumder buluşması

Erasmus Proje Atölyesi ve sivil toplum kuruluşu Mazlumder Erasmus Proje Atölyesi Etkinliği’nde bir araya geldi.

Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yürütülen, gönüllü öğrencilerimizle gerçekleştirilen Erasmus Proje Atölyesi’nde bu hafta misafirler ağırlandı. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi üyeleri Yasin Dıvrak, Abdullah Yusuf Kaygusuz ve Fuat Evsen, 10 Mayıs 2022 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti ve öncelikle Erasmus Koordinatörlüğü’nde ağırlandı. Daha sonra proje atölyesi gerçekleştirmek için öğrencilerimizle buluşan ekip, çok bilgilendirici ve ufuk açıcı bir sunum gerçekleştirdi. Derneğin tanıtımından sonra ‘’Hak Kavramı’’, ‘’Hak Temelli’’ çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının yaşadığı zorluklar ve MAZLUMDER’in hak ihlalleri konusundaki yaklaşımı öğrencilerle paylaşıldı. Ülkemizin şu anki en güncel konularından olan insan hakları, cezaevleri ve mülteciler konusunda MAZLUMDER fikirlerini paylaştı ve derneğin bugüne kadar düzenlemiş olduğu raporlar öğrencilerle paylaşıldı. MAZLUMDER, öğrencilerimizin bu konulardaki birçok sorusuna da cevap verdi ve bilgilerini paylaştı. Öğrencilerimizin çok ilgisini çeken ve onları meraklandıran bu buluşma sayesinde İnsan Hakları konulu bilgilendirme eğitimi verilmesi konusu da gündeme geldi.
Etkinlik sonunda ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından MAZLUMDER üyeleri Yasin Dıvrak, Abdullah Yusuf Kaygusuz ve Fuat Evsen’e teşekkür belgeleri takdim edildi.