Dış İlişkiler Koordinatörlüğü -

2021 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Değerlendirme Sonuçları Güncel Hali

gelişim üniversitesi
  1.   Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
  2. Duyurular


2021 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Değerlendirme Sonuçları Güncel Hali



 
Değerli Öğrencilerimiz,
 
2021 yılı  Erasmus+ Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) faaliyeti hibe dağıtım sonuçları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ilan edilmiştir.
 
Yapılan açıklamada “2021-2027 yeni Erasmus+ Programına katılım için Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasındaki uluslararası anlaşmaların imza süreci devam etmektedir. Bu itibarla ilan edilen hibe tutarları geçici nitelikte olup, resmi sürecin tamamlanmasını müteakiben söz konusu miktarlarda değişiklikler olabilir” ifadeleri yer almıştır.
 
Kurumların 2021 yılı bütçeleri ve gerçekleştirilen hibe dağılımları esas alındığında tüm üniversitelerin hibe miktarlarında geçmiş yıllara oranla önemli oranda bir azalma olduğu görülmektedir. İstanbul Gelişim Üniversitesine tahsis edileceği bildirilen  hibe miktarı da talep edilen miktarın altında kalarak ciddi düzeyde azalma göstermiştir.
 
Kurumumuza Erasmus programı kapsamında tahsis edilmiş olunan bütçenin şeffaf biçimde dağılımına ilişkin çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Geçtiğimiz yılın kontenjanları esas alınarak Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği kapsamında ilan edilmiş olan kontenjanlar, sağlanan hibe miktarının oldukça üstünde kalmış, bu durum da hibelendirme süreçleri üzerinde yeniden düzenlemeye gidilmesini zorunlu kılmıştır. Bu doğrultuda öğrenim hareketliliği kapsamında hareketlilik gerçekleştirecek öğrencilerimiz için hareketlilik süresi fark etmeksizin 3 aylık hibe desteği sağlanacaktır. 
 
2021-2027 yeni Erasmus+ Programına katılım için Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasındaki delegasyon anlaşmasının imza süreci tamamlanmamış olduğundan dolayı hibe ödemelerinin gerçekleştirilmesi için net bir tarih bulunmamaktadır. Hibe ödemeleri, ancak delegasyon anlaşması imzalandıktan ve hibe tutarları kurumsal hesaba aktarıldıktan sonra gerçekleştirilebilecektir. Sürece ilişkin gecikmelerin İstanbul Gelişim Üniversitesinden kaynaklanmadığı ve kurumumuz özelinde olmadığını özellikle belirtmek isteriz.
 
Yeni Erasmus+ Programına (2021-2027) katılım sürecine ilişkin resmi prosedürlerde yaşanabilecek gecikmelerden veya hibe tutarlarında daha sonra meydana gelebilecek değişikliklerden Avrupa Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi sorumlu değildir.
 
Asıl listede yer alan öğrencilerden feragat etmek isteyenler olması durumunda 01.10.2021 tarihine kadar feragat dilekçesi doldurmaları ve erasmus@gelisim.edu.tr adresine e-posta atmaları gerekmektedir. Belirtilen süre dahilinde feragat eden öğrencilerin bir sonraki başvurularında -10 puan uygulaması yapılmayacaktır.
 
Daha öncesinde asıl listede yer alıp, kesin sonuç listesinde yedekte yer alan öğrencilerden hareketliliğe hibesiz katılmak istemeyen öğrencilerin 01.10.2021 tarihine kadar dilekçe ile durumlarını Erasmus Ofisine bildirmeleri gerekmektedir.  
 
Güncel duyurulardan haberdar olmak için web sitemizi(https://dio.gelisim.edu.tr/) ve instagram (erasmus_igu) sayfamızı takip edebilirsiniz. Bilgilerinize önemle duyrulur. 

Güncel Asıl Liste için lütfen tıklayınız...
Güncel Yedek Liste için lütfen tıklayınız...

 
NOT: Bu yıl AB Komisyonu tarafından I. ve II.  Grup ülkeler için aylık hibe miktarı 600 Euro, III. Grup ülkeler için aylık 450 Euro olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, 3 aylık toplam hibe miktarı I. Ve II. Grup ülkeler için 1.800 Euro, III. Grup ülkeler için 1.350 Euro olarak hesaplanmıştır.